EXPERT REVIEWS

The Guardian - Built on the top of a steep slope, it starts with a deliberately humble house shape – rectangle with triangle on top – of the kind you see in children's drawings, mortgage company logos and Monopoly houses. This is extruded into a long, silvery tube that, using the engineering you might need for a small bridge, shoots into air, the slope falling away beneath it. read more
Dezeen - Balancing Barn is situated on a beautiful site by a small lake in the English countryside near Thorington in Suffolk. The Barn responds through its architecture and engineering to the site condition and natural setting. The traditional barn shape and reflective metal sheeting take their references from the local building vernacular. In this sense the Balancing Barn aims to live up to its educational goal in re-evaluating the countryside and making modern architecture accessible. read more
The New York Times - The Balancing Barn, a gleaming aluminum structure with a mostly plywood interior, designed by the Dutch architecture firm MVRDV, is the antithesis of Victorian architecture with its enclosed, stuffy rooms. Cantilevered over a steep piece of land near Thorington, in Suffolk, the house is nearly 100 feet long, with oversize windows, four bedrooms and bathrooms, and an open living area at tree height. read more
Amara - The 15 metre cantilever is exactly half of the full length of the building and was built with the assistance of Jane Wernick Associates with the steel structure required to suspend the building hidden inside. Hints of the extensive structural elements are visible outside through the barn’s windows, giving a glimpse of the timber lined interior which folds around the steel beams. read more
Telegraph - Powerful and seductive, it combines some big, dramatic ideas with sensitivity to the landscape and surroundings. When you drive down a tree-lined dirt track, the house first appears as a very modest, single-storey presence. But this is only one end of the house. As you sweep into your parking spot, the full drama of the building – covered in reflective steel plates – reveals itself, with the 100ft-long home pushing out over a natural dip in the landscape so that half the building seems suspended in space. read more

LOCATIONS

SIMILAR PLACES

INVITE LIKE-MINDED FRIENDS

Our website uses cookies to improve your experience. If you continue browsing, we assume you consent to use of cookies. More info can be found in our Cookies Policy and Privacy Policy.